چرا زن را محور خانواده می‌دانیم‌؟

مادر، محور خانواده

یک روانشناس و مشاور خانواده با اشاره به اینکه برخی گلایه‌های فرزندان سبب می‌شود، مادران هویت گذشته خود را زیر سوال ببرند، گفت: با مطرح شدن برخی مسائل ممکن است، مادران تصور کنند زحمات گذشته آن‌ها نادیده گرفته شده و کسی قدر‌دان زحمات آن‌ها نیست.
یک روانشناس و مشاور خانواده با اشاره به اینکه برخی گلایه‌های فرزندان سبب می‌شود، مادران هویت گذشته خود را زیر سوال ببرند، گفت: با مطرح شدن برخی مسائل ممکن است، مادران تصور کنند زحمات گذشته آن‌ها نادیده گرفته شده و کسی قدر‌دان زحمات آن‌ها نیست.
کد خبر: ۱۴۳۸۸۰۸

به گزارش جام جم آنلاین، دکتر لیلا کریمی فرشی، روانشناس در پاسخ به این پرسش که این روز‌ها سلامت‌روان مادران را چه مسائلی بیشتر تهدید می‌کند؟ گفت: برخی گلایه‌های فرزندان از مادران سبب می‌شود که آن‌ها هویت گذشته خود را زیر سوال ببرند.

وی با اشاره به اینکه مادران از بسیاری از نیاز‌های خود غافل می‌شوند تا نیاز‌های فرزندان خود را تامین کنند، توضیح داد: برای نمونه این روز‌ها شاهد هستیم که برخی مادران از این گلایه دارند که فرزندان آن‌ها خاطراتی را از گذشته مطرح می‌کنند که سبب می‌شود، سختی‌هایی که آن‌ها برای حمایت از فرزندان‌شان به جان خریده‌اند، نادیده گرفته شود.

این روانشناس درباره نمونه‌های این اتفاق نیز عنوان کرد: فرزندانی که بزرگ شده‌اند و این روز‌ها تشکیل خانواده داده‌اند، ممکن است هنگام گفتگو با مادر خاطراتی را مطرح کنند که برای مادران ناخوشایند باشد. مثلا یادآوری کنند که در کودکی برای آن‌ها وسیله‌ای را تهیه نکرده‌اند یا اجازه نداده‌اند کاری را انجام دهند.

دکتر کریمی فرشی با اشاره به اینکه یادآوری چنین مسائلی ممکن است به مادران آسیب بزند، تاکید کرد: این درحالی است که مادران خیلی از نیاز‌های فرزندان خود را تامین کرده‌اند و آن‌ها نباید گذشته را زیر سوال ببرند. البته شاید فرزندان تصور کنند در حال درد دل کردن با مادر خود هستند. اما در چنین مواقعی مادری که تمام گذشته و هستی‌اش را برای آن‌ها گذاشته است، احساس می‌کند تلاش‌هایی که کرده بیهوده بوده است و کسی قدر زحمات او را نمی‌داند.

وی ادامه داد: به این شکل فشار روحی زیادی به مادران تحمیل می‌شود و سلامت روان آن‌ها بیش از پیش به خطر می‌افتد.
 
این روانشناس یادآور شد: سختی‌های زندگی این روز‌ها سبب عاصی شدن افراد می‌شود. به همین دلیل برخی بچه‌ها گذشته خود را زیر سوال می‌برند و از مادر خود گلایه می‌کنند. اما زیر سوال بردن گذشته سبب شکستن دل مادران می‌شود.

دکتر کریمی فرشی در گفتگو با جام جم آنلاین افزود: چنین مسائلی سبب می‌شود، مادران از لحاظ روحی تحت فشار قرار بگیرد و با خود بگویند، بدرستی زندگی نکرداند. اما با این حال فرزندان‌شان هم از آن‌ها راضی نیستند.

وی با اشاره به اینکه روز مادر فرصت مناسبی برای قدردانی از زحمات مادران است، عنوان کرد: در این روز نباید در خصوص گذشته گلایه کرد. به همین دلیل اگر مادران نیز خواستند، چنین خاطراتی را مطرح کنند بچه‌ها به صورت غیر مستقیم باید مانع مرور چنین مسائلی شوند.

این روانشناس با اشاره به اینکه فرزندان باید برای مادرانشان شنونده‌های خوبی باشند، ادامه داد: باید حواسمان به روحیات و صحبت‌های مادران باشد، زیرا آن‌ها معمولا مشکلات‌شان را خیلی صریح مطرح نمی‌کنند، برای نمونه ممکن است بگویند فقط پایشان درد می‌کند.

وی بیان کرد: معمولا در پشت پرده شکایت‌های این چنینی داستان دیگری وجود دارد. به همین دلیل اگر مادری گفت پایش درد می‌کند، فرزندان او نباید توصیه‌های کلی را مطرح کنند و مثلا بگویند با استراحت خوب می‌شود یا چنین مسائلی در دوران سالمندی عادی است.

‌دکتر کریمی فرشی با بیان اینکه فرزندان باید پای صحبت‌های مادر بنشیند، بیان کرد: زندگی‌های امروز فرصت گفتگو را از اعضای خانواده گرفته است. اما باید برای صحبت با مادران وقت گذاشت و اجازه داد آن‌ها درباره مسائلی که دوست دارند صحبت کنند، زیرا صبحت‌نکردن می‌تواند برای آن‌ها پیامد‌هایی داشته باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها